Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft besloten de overheidsgarantieregeling met een jaar te verlengen. Het plan wordt officieel op Prinsjesdag gepresenteerd.

De overheidsgarantieregeling is een crisismaatregel die ervoor moet zorgen dat u makkelijker geld kunt lenen bij de bank. De regeling bestaat uit de Go-regeling (garantie ondernemersfinanciering) en de BMKB-regeling (Borgstelling midden- en kleinbedrijf). Deze regeling zou eigenlijk aflopen op 1 januari 2011 maar wordt met een jaar verlengd.

De Go-regeling geldt voor (middel) grote bedrijven. Deze regeling houdt in dat als u bij de bank aanklopt voor een krediet, de overheid garant staat voor 50% van het totale bedrag. Hierdoor wordt het makkelijker om leningen af te sluiten.

Heeft u maximaal 250 werknemers in dienst? Dan kunt u een beroep doen op de BMKB-regeling. De overheid staat dan garant voor:

  • 80% als het gaat om kredieten tot € 250.000, of;
  • 50% als het gaat om kredieten tussen de € 250.000 en € 3 miljoen.

Let op!
Wilt u in aanmerking komen voor de overheidsgarantieregeling dan dient u niet zelf een aanvraagprocedure op te starten. Dit dient u aan te geven bij uw kredietverstrekker die het vervolgens voor u aanvraagt bij Agentschap NL. Houd er wel rekening mee dat u tussen de 2% en de 3,6% provisie moet betalen als de overheidsgarantieregeling wordt toegewezen!