Vanaf 1 juli 2016 is het niet meer mogelijk om de motorrijtuigenbelasting voor uw auto voor een heel jaar in één keer vooruit te betalen. Betaling kan voortaan alleen per maand of per drie maanden.

Bent u gewend om de motorrijtuigenbelasting voor het hele jaar vooruit te betalen, dan staat u een verandering te wachten. Per 1 juli 2016 wordt deze vooruitbetaling afgeschaft. U kunt dan op twee verschillende manieren uw motorrijtuigenbelasting betalen: per maand met automatische incasso of per drie maanden met acceptgiro.

Let op!
Ontvangt u van de Belastingdienst vóór 1 juli 2016 nog een jaarrekening motorrijtuigenbelasting, dan kunt u deze op de normale manier betalen.

Maandelijks of per drie maanden

Wenst u per maand te gaan betalen, dan gaat de automatische incasso pas in na afloop van de periode waarvoor u al – door middel van jaarlijkse vooruitbetaling – betaald heeft.

Wenst u per drie maanden te betalen met een acceptgiro dan is ook dat afhankelijk van het moment waarop de jaarbetaling afloopt. Stel u heeft motorrijtuigenbelasting betaald voor de periode 5 april 2016 tot en met 4 april 2017. U ontvangt dan te zijner tijd van de Belastingdienst een acceptgiro voor een tijdvak van drie maanden dat ingaat op 5 april 2017.

Let op!
Voor een vrachtauto is betaling van motorrijtuigenbelasting alleen mogelijk per drie maanden met acceptgiro.