Voortaan is het mogelijk de Blackberry of een andere zogeheten smartphone onbelast te verstrekken aan uw personeel. De Blackberry valt voortaan namelijk onder dezelfde fiscale regeling als andere communicatiemiddelen.

De staatssecretaris heeft onlangs besloten dat de Blackberry voortaan hetzelfde wordt behandeld als mobiele telefoons en internet. Vrije verstrekking is dan al toegestaan bij een zakelijk gebruik vanaf 10%. Daar zal natuurlijk al snel aan worden voldaan.

Op dit moment valt de Blackberry nog onder de computers. Voor computers is een belastingvrije vergoeding pas mogelijk bij een zakelijk gebruik vanaf 90%. De telefoonfunctie werd gezien als ondergeschikt aan de computerfunctie. De staatssecretaris heeft nu aangegeven dat deze interpretatie niet langer geldt.

Tip
Vanaf het moment dat de Blackberry onder de regeling voor communicatiemiddelen valt, is het een stuk voordeliger deze aan uw personeel te verstrekken. Het zakelijk gebruik van 10% wordt snel gehaald en het gebruik ervan kan voordelen voor uw organisatie opleveren.