Ze zijn er weer: de EK-poules. Dit jaar zijn deze geen speerpunt van de Belastingdienst. De fiscus zal dan ook niet extra gaan controleren. Goed nieuws voor alle Oranje-fans, maar let op dat het prijsbedrag niet boven de vrijstelling uitkomt!

Het voorspellen van uitslagen van EK-wedstrijden blijft populair onder de Nederlanders. De winst uit dergelijke poules kan dan ook behoorlijk oplopen. Als de waarde van de prijs meer dan € 454 bedraagt, is er kansspelbelasting verschuldigd. Tot dit bedrag is de prijs vrijgesteld. Zo moet bij een prijs van € 455 over het gehele bedrag 29% kansspelbelasting worden afgedragen. Bij een prijs van
€ 454 betaalt u niets. In principe moet de organisator van de poule de kansspelbelasting inhouden en afdragen. Binnen één maand na het tijdstip waarop de prijs ter beschikking is gesteld, moet de belasting worden afgedragen. Als de kansspelbelasting niet wordt afgedragen door de organisator, kan de prijswinnaar worden aangesproken.

Let op
De EK-poules zijn dit jaar geen speerpunt van de Belastingdienst. Dit houdt echter niet in dat er geen kansspelbelasting hoeft te worden afgedragen. Als de weddenschappen in bepaalde poules grote vormen aannemen, zal de Belastingdienst dan ook optreden.