Jaarlijks krijgen bedrijven de mogelijkheid om nieuwe energiebesparende bedrijfsmiddelen of aanpassingen van bestaande technieken op te geven. Wilt u dus volgend jaar een bepaald energiezuinig bedrijfsmiddel op de Energielijst zien, dien dan een voorstel in. U heeft hiervoor tot 1 september de tijd.

Energielijst

Op de Energielijst staan energiezuinige investeringen waarvoor bedrijven Energie-Investeringsaftrek (EIA) kunnen aanvragen. De lijst bevat zo’n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) en wordt jaarlijks geactualiseerd aan de hand van nieuwe ontwikkelingen. Ieder jaar krijgen ondernemers ook weer de mogelijkheid om voorstellen in te dienen voor de Energielijst van het komende jaar.

Energie-Investeringsaftrek

Wanneer u investeert in een bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Energielijst dan heeft u extra fiscaal voordeel. U komt dan namelijk in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA) waarmee u 41,5% van het investeringsbedrag in mindering kunt brengen op de fiscale winst.

Tip:
Wilt u een voorstel indienen voor de Energielijst 2014, dan kan dat nog tot 1 september aanstaande met een speciaal hiervoor bestemd voorstelformulier, dat u kunt vinden op deze website.