Wilt u als exporterende mkb-ondernemer meer zekerheid krijgen over uw exportplannen, doe dan de digitale exportcheck. Sinds kort staat op de website van Agentschap NL een online vragenlijst waarmee u binnen 10 minuten weet of uw exportplannen goed voorbereid en realistisch zijn.

De Exportcheck is speciaal ontwikkeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die meer willen halen uit hun bestaande exportactiviteiten of willen starten met exporteren. De check is het resultaat van de samenwerking tussen Agentschap NL, de Kamer van Koophandel, Syntens en de Metaalunie. De Exportcheck is onderdeel van het Startpakket Internationaal Ondernemen, dat eveneens op de website van het agentschap staat.

In de Exportcheck komen vragen aan de orde over de koopovereenkomst, merkenbescherming, marktonderzoek, aansprakelijkheid, betalingen, transport, belastingen en douane. Aan het eind van de vragenlijst krijgt u een advies, wat u kunt downloaden in pdf-formaat of uitprinten. Hierin wordt duidelijk in hoeverre uw organisatie klaar is voor export. Ook krijgt u extra informatie, tips en aanbevelingen waarmee u verder aan de slag kunt.