De milieulijst en de energielijst voor 2013 zijn gepubliceerd. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op één van deze lijsten voorkomt, dan levert u dat een extra investeringsaftrek op. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Energie-investeringsaftrek

Investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen dan heeft u mogelijk recht op de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Het bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het bedrag aan energie-investeringen moet dan in 2013 wel meer zijn dan € 2.300. Het maximuminvesteringsbedrag is € 118 miljoen.

Klik hier voor de Energielijst 2013

Milieu-investeringsaftrek en Vamil

Investeert u in een milieuvriendelijk product of bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst dan heeft u mogelijk recht op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin uw milieu-investering valt, kunt u tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (Vamil).

Klik hier voor de Milieulijst 2013

Tip:
Op Milieulijst 2013 staan o.a. Plug-in Hybrid auto’s. Naast de MIA kunt u voor deze auto’s ook de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toepassen. Het directe fiscale voordeel kan oplopen tot 64%.
Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid van willekeurige afschrijving tot maximaal 75%!

Aanvraag eenvoudiger

Aanvragen kan digitaal via agentschapnl.nl. Het aanvraagformulier van de EIA en MIA/Vamil is vereenvoudigd. Samenwerkingsverbanden, zoals een maatschap of vof, hoeven nog maar één aanvraag in te dienen per (gezamenlijke) investering.