Wanneer u zich als natuurlijk persoon na 1 april 2008 aanmeldt als ondernemer gaan de Belastingdienst en Kamer van Koophandel u gezamenlijk inschrijven. Of dit ook gaat gelden voor niet-natuurlijke personen die zich aanmelden is nog niet duidelijk.

Lastenverlichting
Voor natuurlijke personen moet de nieuwe manier van werken leiden tot een administratieve lastenverlichting. Het is nog onduidelijk of dit ook geldt voor niet-natuurlijke personen waardoor invoering voor deze groep nog onzeker is. De betrokkenheid van notarissen en fiscaal intermediairs speelt daarbij een belangrijke rol.

Loketten
De gezamenlijke loketten voor inschrijving worden gevestigd in de kantoren van de Kamer van Koophandel. Door deze maatregel komt er een vervolg op de succesvolle proef waarbij ondernemers die zich als eenmanszaak bij de KvK inschreven ook meteen een BTW-nummer meekregen.

Tip
Wilt u zich aanmelden als ondernemer bij de KvK en de Belastingdienst; vanaf 1 april a.s. kunt u zich voor beide gezamenlijk inschrijven bij de loketten van de KvK.