Verzorgt u zelf de loonadministratie en is deze niet geautomatiseerd? Maak dan vanaf 1 januari 2017 gebruik van de nieuwe ‘rekenhulp Loonbelastingtabellen’. Deze vervangt de jaarlijks door de Belastingdienst gepubliceerde loonbelastingtabellen.

Loonbelastingtabellen

Voor de berekening van de loonbelasting en premie volksverzekeringen die u moet inhouden op het loon van uw werknemers, dient u gebruik te maken van de loonbelastingtabellen van de Belastingdienst. Er zijn witte tabellen voor loon uit tegenwoordige dienstbetrekking en groene tabellen voor loon uit vroegere dienstbetrekking.

Rekenhulp

Deze loonbelastingtabellen zijn vanaf 2017 in een modern jasje gestoken. In plaats van de gepubliceerde tabellen is er nu de rekenhulp Loonbelastingtabellen. Na het beantwoorden van enkele vragen (zoals welke soort tabel u wilt gebruiken, welke kleur en voor welk tijdvak) genereert de rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor uw situatie.

Let op!
De rekenhulp is vooralsnog alleen beschikbaar voor het kalenderjaar 2017. De loonbelastingtabellen van voorgaande jaren moet u nog downloaden van de site van de Belastingdienst.