In december 2011 stapt de Belastingdienst over op nieuwe beveiligingscertificaten waarop programma’s van de Belastingdienst worden aangesloten. Dit heeft gevolgen voor het versturen van aangiften via aangifteprogramma’s.

Gegevens versturen na 13 december

Heeft u een aangifteprogramma, om bijvoorbeeld een voorlopige aanslag aan te vragen of te wijzigen of om aangifte te doen, vóór 13 december gedownload? Let er dan op dat u met dit programma geen aangiften meer kunt ondertekenen en versturen. Ditzelfde geldt ook voor het aanvraag- en wijzigingsprogramma voor de toeslagen. Vanaf 13 december zijn de programma’s van de Belastingdienst namelijk aangesloten op nieuwe beveiligingscertificaten. Hierdoor dient u het programma opnieuw te downloaden en te installeren. Het programma dient overigens op dezelfde plaats op uw computer te worden opgeslagen. Het nieuwe programma neemt zo de gegevens over die u al eerder heeft ingevuld.

Wat zijn beveiligingscertificaten?

Beveiligingscertificaten zorgen ervoor dat de gegevens die u in het programma invult en verstuurt naar de Belastingdienst, niet gelezen kunnen worden door anderen. De nieuwe certificaten die de Belastingdienst gaat gebruiken zijn verbeterd en nog veiliger.

Let op!
De nieuwe certificaten werken niet met verouderde versies van besturingssystemen of internetbrowsers. Controleer dus of u de juiste versie van het besturingssysteem of de internetbrowser hebt.