Nog steeds is het voor bedrijven in het midden-en kleinbedrijf (mkb) lastig om geld te lenen bij een bank en leidt het aantrekken van financiering vaak nog tot problemen. Speciaal voor ondernemers is er de ondernemerskredietdesk die u op weg kan helpen bij het vinden van een passende financiering. Deze ondernemerskredietdesk is recent vernieuwd. Bovendien vindt u hier een nieuwe financieringswijzer voor het mkb.

Ondernemerskredietdesk

Afgelopen week vond de lancering van de vernieuwde ondernemerskredietdesk plaats. U kunt hier als ondernemer terecht voor alle publieke informatie over financiering. De desk is een initiatief van MKB-Nederland/VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

De ondernemerskredietdesk is meer dan een wegwijzer voor ondernemers die op zoek zijn naar informatie over financiering. U kunt hier namelijk ook terecht wanneer u problemen ondervindt bij het aanvragen en verkrijgen van een financiering. Ervaart u knelpunten bij de financiering van uw onderneming dan kunt hiervan een melding maken via de site www.ondernemerskredietdesk.nl.

Nieuwe financieringswijzer

Tevens bevat de ondernemerskredietdesk nu ook een geheel nieuw ontwikkelde financieringswijzer. Door het invullen van deze financieringswijzer brengt u uw financieringsbehoefte in kaart en wordt u gericht op weg geholpen naar aanbieders van financieringsvormen die mogelijk goed bij uw onderneming passen. Ook krijgt u inzicht in de manier waarop soortgelijke ondernemingen zijn gefinancierd.

Tip:
Op zoek naar financiering? Verken dan samen met uw SRA-adviseur de mogelijkheden. Hij kan u verder begeleiden met het opstellen van een financieringsaanvraag.