Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u zich graag laten omscholen? Dan is er goed nieuws. Sinds kort is er de tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep. Die subsidie is er niet alleen voor de werkzoekende, maar onder voorwaarden ook voor de zelfstandige.

Uitgangspunten subsidieregeling

Wilt u zich laten omscholen naar een ander, meer kansrijk, beroep dan komt u wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher via het UWV. Het moet gaan om scholing die opleidt richting een kansberoep zoals opgenomen in de kansberoepenlijst. Het gaat om diverse beroepen bijvoorbeeld in de metaalindustrie, bouwnijverheid, het onderwijs, de zorg, ICT en de financiële sector.

Daarnaast kent deze scholingssubsidie een aantal voorwaarden. Zo moet u zich laten inschrijven als werkzoekende bij het UWV en dat is voor u als zelfstandige een extra handeling. Ook moet u uw cv op werk.nl plaatsen. De opleiding (gestart tussen 1 mei 2016 en 1 april 2018) moet worden afgesloten met een erkend diploma of een certificaat.

De subsidie bedraagt 100% van de werkelijke kosten – zoals inschrijfkosten, collegegeld en studiemateriaal – tot maximaal € 2.500 (inclusief btw).

Uw aanvraag voor deze bijzondere scholingsvoucher moet uiterlijk twee weken na de eerste opleidingsdag bij het UWV binnen zijn.

Tip:
Alle informatie over de scholingsvoucher, waaronder de voorwaarden en de aanvraag vindt u terug op de website van het UWV.