Eind januari heeft de Belastingdienst de ‘Aangiftebrief omzetbelasting 2015’ verstuurd. Deze brief is belangrijk, zeker als u zelf de aangifte omzetbelasting van uw bedrijf verzorgt. Bij die versturing is echter iets misgegaan, zo meldt de Belastingdienst in een nieuwsbericht van 2 februari 2015.

De ‘Aangiftebrief omzetbelasting 2015’ bevat een overzicht van inleverdata, betaaldata en betalingskenmerken voor alle in te dienen btw-aangiften van 2015. Nu kan het zijn dat u voor de btw een ontheffing heeft voor administratieve verplichtingen. In dat geval bent u wellicht een van de 1600 ondernemers die onterecht de ‘Aangiftebrief omzetbelasting 2015’ heeft gekregen. De Belastingdienst biedt alvast excuses aan voor het ongemak en werkt aan een oplossing.

Actie niet nodig

Heeft u ondanks een ontheffing van administratieve verplichtingen toch een uitnodigingsbrief ontvangen voor het doen van btw-aangiften, dan hoeft u op dit moment zelf geen actie te ondernemen. Er komt zo snel als mogelijk meer duidelijkheid vanuit de Belastingdienst.