Minister Verhagen heeft besloten de overheidsgarantieregelingen voor het bedrijfsleven extra te ondersteunen.

De overheidsgarantieregeling is een crisismaatregel die ervoor moet zorgen dat u makkelijker geld kunt lenen bij de bank. De regeling bestaat uit de GO-regeling (garantie ondernemersfinanciering) en de BMKB-regeling (Borgstelling midden- en kleinbedrijf).

“Koudwatervrees” bij banken wegnemen

De overheidsgarantieregeling houdt in dat als u bij de bank aanklopt voor een krediet, de overheid garant staat voor een deel van de lening. Hierdoor kan de overheid “koudwatervrees” bij banken wegnemen en is de bank eerder bereid u een lening te verstrekken.

Garantiebudget BMKB-regeling bijna op?

De overheidsgarantieregeling wordt vaker gebruik dan gedacht. Gevolg is dat het garantiebudget voor de BMKB-regeling bijna op is. Minister Verhagen heeft daarom besloten dit budget te verhogen van € 765 miljoen naar € 1 miljard!

GO-regeling verlengd!

Naast de BMKB-regeling wordt ook de GO-regeling aangepast. De GO-regeling geldt alleen voor (middel) grote bedrijven. De GO-regeling zou tot eind 2011 lopen maar wordt verlengd tot eind 2012.

Let op!
Heeft u problemen met het verkrijgen van krediet? De uitbreiding van de overheidsgarantieregeling biedt u kansen. Neem contact met ons op voor advies op maat!