Sinds 1 januari 2010 heeft de overheid een nieuwe oplossing voor een ontslagvergoeding: het banksparen. De overheid wil zo een extra keuzemogelijkheid en meer concurrentie bieden voor ontslagvergoedingen.

Naast bestaande opties zoals direct uitbetalen, een lijfrente afsluiten of een stamrecht-BV oprichten, heeft u per 1 januari 2010 ook de mogelijkheid om uw ontslagvergoeding op een bankspaarrekening te zetten. Mocht u gebruik willen maken van deze variant dan kunt u ervoor kiezen om de ontslagvergoeding te stallen op een geblokkeerde bankspaar- of beleggingsrekening. Op deze manier stelt u de heffing van inkomstenbelasting uit. Bij een geblokkeerde bankspaarrekening profiteert u van de rente. Bij een geblokkeerde beleggingsrekening kunt u een nog groter rendement behalen maar is de hoogte van de uiteindelijke uitkering iets minder zeker dan bij een spaartegoed het geval is.

De overheid verwacht dat bij een lage ontslagvergoeding de bankspaaroptie een aantrekkelijke keuze is. Banksparen is eenvoudig en brengt geringe kosten met zich mee.

Let op!
De keuze welke optie voor u het meest aantrekkelijk is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Wij raden u dan ook aan contact met ons op te nemen om te beoordelen welke optie het beste bij u past.