Heeft u verbouwplannen aan uw woning, stel deze dan niet langer uit. Dit jaar levert u dat nog een flinke besparing op. Tot en met 31 december 2014 geldt namelijk nog het verlaagde 6% btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van uw woning. Besluit u pas volgend jaar te verbouwen dan betaalt u weer het gebruikelijke tarief van 21%.

Btw-verlaging

Sinds 1 maart 2013 is voor renovatie en herstel van woningen een tijdelijke belastingverlaging ingegaan. Normaal gesproken betaalt u als huiseigenaar 21% btw, maar door de verlaging tot en met 31 december 2014 hoeft u slechts 6% af te rekenen over de arbeidskosten wanneer uw bestaande woning (ouder dan twee jaar) wordt verbouwd of gerepareerd.

Let op!
Het 6% btw-tarief geldt alleen op arbeidskosten en dus niet voor de materiaalkosten.
Neemt u een architectenbureau in de arm dan kan deze voor het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen het lage btw-tarief berekenen, mits het architectenbureau ook de renovatie van uw woning begeleidt. Ook de arbeidskosten van op maat gemaakte goederen, zoals inbouwkasten, deuren, kozijnen en dakkapellen vallen onder het lage btw-tarief, mits deze goederen wel onderdeel gaan vormen van uw woning.

Tip:
Het aanleggen en onderhouden van tuinen valt ook onder de verlaging.

Afronding voor het einde van het jaar

U profiteert alleen van het lage btw-tarief als de verbouwing, renovatie of het tuinonderhoud is afgerond vóór 1 januari 2015. Let ook op bij deelfacturen. Betaalt u de verbouwing, reparatie of het onderhoud in delen en is de dienst pas klaar in januari of daarna, dan geldt voor alle deelfacturen in de periode daarvoor het 21% btw-tarief.